Pobedimo hronični umor zajedno

hronicniumor@gmail.com

hronični umor

pobedimo ga zajedno

O meni

Dr Vesna Ikonić Marinković

Diplomirala sam na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu 2012. godine.

U julu 2019. godine sam položila specijalistički ispit iz pedijatrije sa najvšom ocenom, a iste godine sam se zaposlila u struci na poslovima pedijatra. Imam takođe petogodišnje pedagoško iskustvo gde sam radila kao predavač u Medicinskoj školi na predmetu pedijatrija.

Osim medicine moja druga ljubav je psihologija kao i uticaj psiholoških stanja na razvoj telesnih bolesti. Mi često kao kroz svoj rad propustimo činjenicu da, um i telo su jedna neodvojiva celina, te zapostavimo nepravedno uticaj jednog na drugo. U 2021. godini završila sam program za razvoj psihološke podrške roditeljima i dizanje svesti o značaju vaspitanja deteta kroz igru kao i razvoj responzivnog roditeljstva, pod pokroviteljstvom UNICEF-a pod nazivom „Razgrano roditeljstvo“.

Iako radim kao pedijatar u slobodno vreme se edukujem iz oblasti psihologije, psihosomatike sa posebnim naglaskom na trumu unutrašnjeg deteta.

Nakon dobijanja dijagnoze sindroma hroničnog umora, zaista sam poželela da otvorim ovu temu, da se aktivno bavim i tim problemom, jer samo znanje može biti put do leka. Dijagnozu sam dobila sa 35 godina, što je zaista bilo, u prvi mah poražavajuće iskustvo. Ali zbog bolesti je i nastao ovaj blog. I čvrsto sam rešena da nađem put do zdravlja i za sebe i za druge. Da vam dam odgovore, koje i sama tražim.
Lek je u ovim stanjima za svakog drugačiji. Potreban multidisciplinaran i individalan pristup i zaista posvećenost pacijentu. Jer ovo je bolest koja pogađa i telo i um i menja život iz korena. Potreban je nadljudski napor i borba na putu ka zdravlju.

Takođe pisaću povremeno i pedijatrijske i psihološke tekstove, neurorazvojene, o neurobiologiji i psihosomatici. Jer sve je to povezano.

Bez obzira na činjenicu da se blog bavi prvenstveno bolestima želim da stvorimo pozitivnu atmosferu, onu koja leči!

U sve hladnijem i otuđenijem svetu ljudima je potrebno razumevanje, a često je do njega teško doći.

Osim pisanja medicinskih i psiholoških tekstova na blogu mogu ponuditi onlajn konsultacije:

Dr Vesna Ikonić Marinković

Lekarske konsultacije

Lekarska konsultacija vezana za dijagnostiku sindroma hroničnog umora i psihološki pristup hroničnoj bolesti

Savetovalište za roditelje

Online savetovalište za roditelje namenjeno je svim roditeljima koji imaju pitanja u vezi pedijatrije

Copywriting i SEO

Copywriting usluge-sa SEO optimizacijom su namenjene svima koji žele da podignu posećenost svog sajta